Happy Traveller: Επεισόδιο 2-3-2019 (Ιορδανία, Α' Μέρος)

Το Happy Traveller ξεκινά το ταξίδι του στην Ιορδανία, τη χώρα-διαμάντι της Μέσης Ανατολής με τη μεγάλη ιστορία, τα εντυπωσιακά αρχαία μνημεία και τα καθηλωτικά φυσικά τοπία.

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού, ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα εξερευνούν την πρωτεύουσα της χώρας, το Αμμάν και στη συνέχεια κατευθύνονται στη Γέρασα, τη φημισμένη αρχαία πόλη.

Η επόμενη στάση είναι στην πόλη Μάταμπα, την "πόλη των ψηφιδωτών". Είναι γνωστή εξαιτίας του ψηφιδωτού χάρτη, που είναι ο παλιότερος σωζόμενος χάρτης των Αγίων Τόπων και χρονολογείται στα μέσα του 6ου αιώνα.

Από τη Μάταμπα πηγαίνουν στο όρος Νέμπο, όπου θεωρείται τόπος ταφής του Μωυσή. Βρίσκεται σε υψόμετρο 710 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με πανοραμική θέα των γύρω περιοχών ακόμη και μέχρι την Ιερουσαλήμ.

Τελευταία επίσκεψη στην πόλη Αλ Καράκ με το "Κάστρο των Σταυροφόρων", που είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κάστρα της Μέσης Ανατολής.

Σε όλους αυτούς τους προορισμούς, οι Happy Travellers δεν διστάζουν να κάνουν βόλτες στις τοπικές αγορές, να γνωρίσουν ντόπιους, να χορτάσουν άφθονη αυθεντική αραβική κουζίνα και να φάνε ανατολίτικα γλυκά.

Το πρώτο μέρος του ταξιδιού στην Ιορδανία ολοκληρώνεται με ένα μπάνιο στη Νεκρά Θάλασσα, μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία...



Για να δείτε όλα τα επεισόδια του "Happy Traveller" πατήστε ΕΔΩ